Spiegelveld

Verjaardagsfeesten & Vakantiekampen: Ravotten centraal (Hofstade bij Aalst)

Dieren

Onze paarden
Ondertussen zijn we trots op onze twee paarden…
Nu ja, kleine rechtzetting. Boozer is een shetlandpony en typeert zich door zijn pittige karakter. Hij is graag de baas en dat moet je hem dan wel duidelijk maken… ALs hij je als baasje aanziet is hij heel gedwee, super leergierig én nieuwsgierig. Het is ook een kranige jongen die weer en wind weet te trotseren. Stoeien doet hij graag met onze twee dwerggeitjes waarmee hij samen is opgegroeid.
Op 14 april is hij jarig, geboren in 2010.
Boozer als veulen
Daarnaast is er nog Kvasir, zoon van een quarter en haflinger. Opgegroeid in de Kalmoes vzw tot een super lieve en speelse jongen. Zoals Boozer is hij ook nieuws- en leergierig. Heeft een onuitputtende energie en wil niet liever dan je tevreden stellen. En of je nu rechts of links opstapt, achter hem staat, onder hem doorkruipt,… het mag allemaal. Hij schenkt je een eindeloos vertrouwen.
Geboren in 2006, vieren we zijn verjaardag op 15 juni.

Moesty en Bicky
Naast onze grote knuffeldieren zijn Moesty en Bicky onze kleinste knuffels. Twee schatten van poezen die zich op Spiegelveld echt thuis voelen. Dat Moesty een taaie dame is staat buiten kijf. Meer dan 1 keer was ze al gewond en kwam ze er telkens weer bovenop. Ze is een echte meesteres in het vangen van muizen en trots brengt ze dan haar prooi mee.
Bicky is de jongste van de twee én de grootste sloeber, in juli 2012 kwam ze bij ons. Als er iemand hier nieuwsierig is dan is zij het wel. Als je haar ziet zal je ook dadelijk begrijpen waarom ze ieders hart kan veroveren. Naast lief en schattig is ze ook een echte acrobate, geen dak, boom of tak is haar te hoog ;-).

Dwerggeitjes – Sherry & Lena
Twee schatten van geitjes sieren onze kinderboerderij. Sherry en Lena, speels en vrolijk, meesters in ontsnappen. Zij waren de eerste diertjes op Spiegelveld, zelfs voordat we hier kwamen wonen. Omdat we hen ook in ons hart dragen gebruiken we onze geitjes als mascottes bij onze verschillende festiviteiten. Zo hebben we al de volgende themageitjes: Joanes Goat, Jack Goat, Marlin Goat, Rambo Goat, Robin Goat, Goats’n Roses.
Het grootste plezier doe je ze door met hen te gaan wandelen en ze te laten smullen van de bomenblaadjes.
Geboortedata: Sherry 05/05/2010 & Lena – 27/11/12


Dwergkonijntje
Een beetje eenzaam momenteel én nog naamloos is ons dwergkonijntje. Een lief diertje! Zelfs als het ontsnapt uit haar kooitje, keert ze op haar stappen terug.

Chicken Run
Een vijftiental kippen lopen er hier ondertussen rond, waaronder zowel hanen als hennen. Allemaal kwamen ze bij ons uit hun eitje gekropen en stonden ze eerst een aantal weken in ons huis waar ze omringd werden met de nodige aandacht en warmte. De eitjes die ze leggen zijn super lekker en zeer duidelijk te onderscheiden van de eitjes uit de winkel. Top is ook dat we een aantal hennen hebben die cholesterol arme eitjes leggen, wat uiteraard ten goede komt aan onze gezondheid.

Peter- of meterschap
Al onze diertjes omringen we steeds met de beste zorgen en we trachten alles op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten gebeuren. Bij ons dus geen massaproductie en/of ander dierenleed. Af en toe kweken we ook met onze dieren. Onze kleine diertjes vertederen groot en klein. Mocht je graag een diertje aanschaffen, dan kan je hiervoor zeker bij ons terecht. Enige voorwaarde is wel dat je het ook met de nodige zorgen gaat omringen. Zie je graag diertjes maar heb je er thuis de plaats niet voor, dan kan je kiezen om een peter- of meterschap aan te gaan. Je krijg van ons een oorkonde en wordt uitgenodigd op de verjaardag van je knuffel!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.